בזמן האחרון יצא לי להגיע להרבה (יחסית) פגישות ייעוץ בדירות שכורות וגם לשמוע ולקרוא הרבה שאלות בנוגע לעיצוב דירות שכורות. והאמת שהתקופה הזאת מיוני עד אוקטובר היא תקופת מעברים והתחלפות, כי זה באמת זמן טוב למעבר דירה ושיפוצים וגם כי זוהי תקופה שלפני תחילת הלימודים האקדמאיים. וגם אם אתם לא סטודנטים (בואו נודה על האמת, לא לכולם יש את סכומי העתק כדי לקנות בית משלהם) אבל כן רוצים לגור במקום שהוא מרגיש שלהם, אז איך עושים את זה נכון? איך מעצבים דירה שכורה ועדיין שומרים על תחושה ביתית ואישית? הנה כמה טיפים ליישום:
זמני או קבוע?
בין אם אתם מתכוונים להישאר בדירה או בבית השכור שנה, שנתיים או זמן לא ידוע בכלל, אתם צריכים להחליט- האם אנחנו הולכים להשקיע קצת ולהרגיש הרגשה ביתית בבית שהוא לא באמת שלנו? תחשבו על זה, גם אתם גרים "רק" שנה בבית, זה המון זמן וההרגשה של הזמניות לא נעימה לאף אחד. אז הטיפ שלי הוא פשוט לשחרר ולקבוע שאתם עכשיו גרים בבית הזה והוא שלכם כרגע. נכון, יש דברים בבית שאולי דורשים תיקון יותר מאסיבי ושלא בשליטתכם כמו למשל, חדר רחצה שלא לטעמכם, דלתות ישנות, מטבח מיושן וכו', אבל בשאר הדברים אפשר לטפל בקלות!
פתרונות זולים וקלים ליישום
אחד הדברים שהכי קל ליישם והכי משנה את החלל הוא צבע! ביחרו לכם גוון שאתם אוהבים ושהוא נעים לכם ופשוט ציבעו. קיר, שניים, את כל החדר. לא תאמינו איזה אפקט זה יעשה. אגב, בסיום תקופת השכירות גם ככה תצטרכו לתקן את הקירות ולצבוע את הקירות מחדש, אז בלי תירוצים! 😉 אם לא בא לכם צבע, גם מדבקות קיר פשוטות יעשו לגמרי את העבודה והיישום שלהן (וגם ההסרה שלהן) הוא אפילו קל יותר מצבע. מבחינת שדרוגים לקירות, הייתי מוותרת על טפטים בגלל המחיר הגבוה יחסית של החומר וההתקנה וגם כי בהסרה שלו לפעמים נתקלים בקשיים.
נייח או נייד?
השקיעו במוצרים שאתם יכולים לקחת איתכם הלאה לבית הבא, זה גם יקל עליכם מחשבתית לדעת שהדברים ימשיכו איתכם הלאה לשנים הבאות. נכון, לא כל רהיט שבחרתם לבית הנוכחי יתאים לבית הבא אבל תמיד יש אופציה שהוא כן יתאים ויש עוד המון פריטים שאפשר להעביר כמו מנורות תלייה או מנורות קיר, תמונות, רהיטים שונים, עציצים ואקססוריז שונים. אל תשקיעו בפריטים יקרים שיישארו בדירה, כמו נגרות מיוחדת, מנורות שקועות בגבס, חיפויים שונים (כמו בריקים) וכל אלמנט אחר שמותאם במיוחד לאותו בית.
תאורה וטקסטיל
שני הדברים שבעיניי הכי משפיעים על בית ויכולים לשדרג ברגע כל חלל הם השילוב של תאורה נכונה וטקסטיל. אחוז מספר הבתים שנכנסתי אליהם וראיתי אך ורק נורות קבלן בתקרה הוא בערך 90% וזאת פשוט טעות. הרבה אנשים משאירים את עניין התאורה לסוף כשכבר נגמר התקציב ודוחים ודוחים עד ש…נשארים עם נורות קבלן. תוכל לקרוא כאן בהרחבה על תאורה נכונה בבית ועל כמה שהיא משפיעה עלינו ועל מצב הרוח שלנו. מעבר לתאורה נכונה ונעימה והאוירה שהיא מייצרת, גופי התאורה הם ממש קישוט לבית, הם מגדירים מרחב ויוצרים עניין בחלל. ההחלפה של הגופים בחדשים פשוטה ואפשר לקחת אותם בהמשך לכל בית שתעברו (או למכור אם לא מתאים).
כל מה שנוגע לטקסטיל פשוט מטשטש דברים לא רצויים, מרכך את החלל ומעניק אוירה ביתית וחמימה. ביחרו וילונות הסטה עם בד נעים ואיכותי, שיגיעו עד הריצפה אם אפשר, לא אטומים מדי ולא שקופים מדי, שיטשטשו את החלונות (האפורים בדרך כלל) ואת ארגזי התריס שמעליהם. כמו וילונות, שטיחים נותנים אוירה חמימה ונעימה לבית אך הם גם מגדירים אזורים בבית ומעניקים עניין ואופי נוסף לחלל.
אקססוריז ונופך אישי
הטאץ' הסופי בדרך כלל בדירות שאני מעצבת הוא איבזור הבית באקססוריז שונים: תמונות, מראות, שעונים, עציצים, כריות ועוד. אלה לא חייבים להיות פריטים יקרים מאוד, אבל הם בטוח ישדרגו כל מדף או קיר ריק ובטוח שאפשר להעביר אותם איתכם לבית אחר. אבל לא כל דבר צריך לקנות. נסו לשלב כאן גם דברים אישיים שלכם שאתם אוהבים ומשקפים אתכם. למשל, צילום משפחתי או זוגי, רהיט שעבר בירושה, פריטים שיצרתם וכו'. כמה כיף לגור בבית ולראות דברים שהם באמת שלכם ושעברו איתכם דרך ושאולי מזכירים לכם מישהו או סיפור נוסטלגי. כך אפשר ליצור קשר רגשי עמוק יותר גם בבית שהוא לא שלכם "על הנייר".
ריהוט לתמיד?
נכון שאתם לא תגורו בדירה הזאת כנראה כל חייכם, אבל בואו, אתם צריכים מיטה? צריכים ספה? צריכים שולחן לאכול עליו ארוחת ערב בסוף היום? לא חייבים להשקיע בריהוט שיישאר איתכם ל-20 שנים הבאות! יש המון חנויות בסגנון איקאה (אהובתי) שמציעות ריהוט איכותי, מעוצב ולא יקר שיכול אפילו לעבור איתכם לדירה הבאה. נסו לא לקנות הכל באותה חנות כדי שהבית שלכם לא ייראה כמו אולם תצוגה ושלבו הכל יחד עם התאורה, הטקסטיל והאיבזור מהסעיפים הקודמים.
הדברים הגדולים
עד עכשיו דיברנו על הדברים הקטנים והפשוטים יחסית בבית. אבל מה עם הדברים הגדולים והמשמעותיים בבית? לכל דבר כמעט יש פתרון, רק צריך להיות יצירתיים ולקבל את אישור בעל הבית 😉 למשל, מטבח ישן יכול לקבל מראה שונה לגמרי על ידי צביעת החזיתות והחלפת ידיות. חדר רחצה עם אריחים ירוקים משנות ה-70 יכול להפוך למואר ובהיר על ידי צביעת האריחים. רצפה ישנה ובלויה אפשר לצפות בPVC דמוי אריחים מאויירים או דמוי פרקט ומרפסת קטנה יכולה להפוך לגינה יפייפייה בעזרת מרבד דשא סינתטי וכמה עציצים מהמשתלה.
6 מחשבות על “איך לעצב דירה שכורה?”
טיפים נהדרים! ובא לי את הסלון בתמונה האחרונה!
תודה דנית! אפשר לארגן את זה 😉
טיפים מעולים וקלים ליישום. מלכה!
תודה שובל! שמחה שאהבת 🙂
היי, אפשר לדעת מה מספר הצבע בחדר עם הלבבות התלויים?
תודה
היי. בטח! 1186T של טמבור.